23948sdkhjf

Hybridkontrakt til ACEL og Høglund Power Solutions

ACEL og Høglund Power Solutions er tildelt kontrakten om levering av hybridsystemet til den nye miljøvennlige turistbåten MS «Bard».

Les også: Signerte aluminiumskontrakt verdt 100 millioner

Båten skal bygges hos Maritime Partner i Ålesund, som også bygger rederiets første båt MS «Brim».

- Vi er svært stolte av å få levere til dette innovative prosjektet hvor seilingen på batteri ikke bare gir økonomiske og miljømessige fordeler, det bedrer også opplevelsen om bord, sier Kjell-Christian Krohn Dale. Han er styreleder i Høglund Power Solutions AS.

Forestill deg å gli lydløst gjennom vannet uten vibrasjoner fra motorer som forstyrrer dyrelivet rundt, med store vindusflater omringet av fantastisk natur, med undervannsmikrofoner og undervannsdroner som lar deg utforske det som befinner seg under overflaten.

Leveransen blir en del av den komplette elektropakken fra ACEL som inkluderer elektroprosjektering,  AC og DC tavler, installasjon, test og idriftsettelse.

Les også: Moen Marin skal bygge nytt fartøy

- Det er godt å se at vår strategi om å fokusere på prosjekter som er forankret i bærekraft og energieffektivitet lykkes, vi begynner nå å få en lang referanseliste fra prosjekter som inneholder installasjon av batterisystem, sier Anders Vedlog, avdelingsleder for Marine installasjon i ACEL AS.

En av styrkene til Høglund Power Solutions er fleksibiliteten som gjør at vi kan tilby nøkkelferdige løsninger sammen med ACEL AS og Høglund Marine Solutions. Sammen har partene mulighet til å ta ansvaret for hele det elektriske systemet, med fremdriftssystem

– Dette gjør at kunden har en part å forholde seg til gjennom hele prosjektperioden, sier Krohn Dale.

Systemet blir utviklet med et fokus på vektbesparelse for ytterligere energieffektivitet, og bygges rundt en 800 kWh «lightweight» Corvus Dolphin batteripakke fra Corvus Energy.  Systemet styres fra vårt egenutviklede Energy Management og Power Management System og vil i sin helhet kunne kontrolleres fra kontrollstolen i styrhuset.

- Vi trengte en fleksibel løsning tilpasset mindre skip, der vektbesparelse og plasseffektivitet er helt avgjørende. Evnen ACEL og Høglund Power Solutions viste til å finne en innovativ løsning som tar hensyn til vårt driftsmønster og bruk gjorde valget enkelt. Vi er stolte over å ha en lokal leverandør som forstår fokuset vårt på en optimal opplevelse for gjestene sier Espen Larsen-Hakkebo fra Brim Explorer.

Kilde: Pressemelding fra Acel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125