23948sdkhjf

Hybrid-løsning for «Acta Centaurus»

«Acta Centaurus», som er et DP2 konstruksjonsfartøy eid av det nederlandske selskapet Acta Marine, vil få miljøfordeler som redusert drivstofforbruk og kunne bli betjent med mindre motorer som belastes mer optimalt. Bestillingen hos Wärtsilä ble signert i mai 2019.

Dette betyr at Wärtsila på Stord dermed har sikret seg en kontrakt innen grønn skipsteknologi.

Fartøyet er et støttefartøy for havvind, og vil med sin hybridløsning få redusert forbruk av drivstoff og en mer optimal drift av eksisterende motorer som følge av jobben som skal gjøres på Stord, heter det i en pressemelding.

Wärtsilä skal stå for installasjon, testing og igangsettelse av hybridsystemet, som omfatter batteri- og energisystem. I tillegg skal Wärtsilä også ha oppgradering av andre system om bord på «Acta Centaurus».

– Det er en økende trend at hybrid framdrift er løsningen når den maritime næringen skal møte morgendagens utfordringer. Vi har vært tidleg ute med i å utvikle teknologi som gjør dette mulig og gjennomførbart, og har allerede fått god erfaring i feltet, sier Joel Knif, daglig leder for Marine Project Sales i Wärtsilä Marine.

Kilde: Pressemelding fra Wärtsilä

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126