23948sdkhjf

Rasskader for 50 millioner

Skadene etter raset i forrige uke er for båtbyggeriet Brødrene Aa store. Det vil trolig koste opp mot 50 millioner kroner å bygge opp igjen det som ble skadet.

Det skriver NRK, som har vært besøk og sett de store skadene hos verftet i Hyen. Brødrene Aa ble hardt rammet av jordraset i forrige uke, men allerede dagen etter begynte selskapet selv oppryddingsarbeidet. Det var spesielt industrihallen som fikk store skader. Der var det flere båter under produksjon, men heldigvis ble ingen av disse direkte råket av raset.

– Det kan ta opp mot tre måneder før vi er i full drift, sier økonomisjef for Brødrene Aa, Even Rønnekleiv til NRK.

Daglig leder i selskapet, Tor Øyvind Aa, sto på andre siden av fjorden og så hvor kraftig naturkreftene kan være da raset og elva flommet seg ned mot anlegget deres. Han karakteriserer hendelsen som skremmende.

Inni selve hallen så det nærmest ut som en slagmark etter raset. NRK skriver at deler av andre etasje kollapset, og steiner og gjørme lå strødd over alt.

Det er litt tidlig å anslå hva det vil koste å bygge opp verftet igjen, men man antar at det kan komme opp i mot 50 millioner kroner. Selv om ingen av båtene ble skadet i raset, så blir nok en del leveranser forsinket som følge av hendelsen fordi det vil ta noe tid før verftet igjen vil gå for fullt.

Rønnekleiv sier videre til NRK at han håper det blir nå i verksatt sikringsarbeid som sikrer at elva ikke finner nye nedløp ved sterk nedbør.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094