23948sdkhjf

Store forskjeller i ledetider

Norsk PMI for juni kom i dag på 51,9 som er 2,2 poeng ned fra forrige måned. Det er særlig ordreinngangen for eksportbedriftene som er foruroligende, ifølge Frank Jullum i Danske Bank.

Dette skriver Astrup AS i sin månedsrapport for juni, som ble sluppet nylig.

«Nivået viser fremdeles vekst, men er 3,7 poeng under gjennomsnittet siste 12 måneder. Svakere vekst hos våre viktigste handelspartnere kan synes å få effekt. I går ble det kjent at Ford skal kutte 12 000 arbeidsplasser i Europa. Bilindustrien er selve motoren i europeisk industri. Dollaren har svekket seg i løpet av juni og vi ser da at de fleste industrimetallene stiger i pris på LME. En svakere notering i norske kroner er likevel gjennomgående. Kronen har også styrket seg litt mot Euro, gjennomsnittet for en Euro i juni ble 9,75 NOK», heter i det månedsrapporten fra Astrup.

Leverandøren skriver videre at leveringstidene er nokså lange på valseprodukter i aluminium, særlig fra de norske verkene. Hydro har 14-16 ukers leveringstid fra sine verk på Karmøy og Holmestrand, mens det er kortere fra deres tyske verk.

Dette er ifølge Astrup stikk motsatt av tidligere.

«Arconic ligger på sju til åtte uker på sine verk i Europa. På standardmaterialer i rustbestandig stål kan Outokumpu levere tynnplater og kvartoplater medio august, det samme gjelder kobber fra Aurubis. På Duplex og andre spesialiteter i store bredder er det ikke ledig kapasitet før i februar 2020 hos Outokumpu. Acerinox har leveringstid i september på standard rustbestandige plater og melder om dempet etterspørsel fra Europa. På stangstål er det ingen store endringer, men grovere rustbestandig bolt er mer etterspurt (olje og gass). Legeringstillegget på rustbestandig på nytt litt ned på alle kvaliteter i juli. Skrottillegget på stål gikk ned til 2266.- kr/ tonn for 520M, nedgang også i gjennomsnittsprisen på kobber. Vi fikk en prisøkning på PVDF-materialer på 3 prosent fra 1. juli.

Kilde: Astrup

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078