23948sdkhjf

Verdens første i rustfritt stål

Det er en milepæl i Odfjells historie når selskapet i dag døper sine nye skip. Når fartøyene settes i trafikk vil de være verdens største kjemikalietankere i rustfritt stål, og øke Odfjell-flåtens kapasitet og miljøeffektivitet betydelig.

Odfjell har gjennomført et stort flåtefornyelsesprogram den siste tiden, blant annet gjennom pool-samarbeid, tilbakelevering av eldre tonnasje og innleie av nye skip. Det mest omfattende prosjektet er fire nybygg på 49,000 dwt kjemikalietankere i rustfritt stål. 1. juli blir de to første døpt på verftet i Kina.

-Våre initiativ og investeringer sikrer at vi har en optimal flåtesammensetning, utstyrt for å møte kundenes behov i årene fremover - trygt og effektivt. De nye skipene vil redusere vår enhetskostnad betydelig, samtidig som vi reduserer vårt miljøavtrykk, sier administrerende direktør Kristian Mørch.

Odfjell har til enhver tid en allsidig flåte som består av rundt 80 kjemikalietankskip i trafikk over hele verden. Disse skipene frakter rundt 600 forskjellige kjemikalier og væsker som brukes til å produsere en rekke ulike produkter, fra telefoner og PCer til medisiner, tekstiler og matolje.

De fire nybyggene er skreddersydd for Odfjells kjernevirksomhet: å frakte hvert av disse unike kjemikaliene på den sikreste, mest effektive, miljøvennlige måten. Gjennom årene har Odfjell gjort omfattende research og store investeringer for å redusere utslipp, noe som har resultert i en solid 30 prosent økning i energieffektivitet siden 2009.

Det første av de nye skipene forventes å bli levert i slutten av juli, de neste tre leveres suksessivt med tre måneders mellomrom.

Når alle initiativ i flåtefornyelsesprogrammet er gjennomført vil Odfjell ha en av verdens mest miljøvennlige og moderne flåter - med disse fire nye, avanserte skipene i spissen.

Navneseremonien for de to skipene finner sted på Hudong-Zhonghua-verftet i Kina klokken 10:00 lokal tid, mandag 1. juli. Representanter fra Odfjells ledelse og nybyggsteam, verftet, kunder og samarbeidspartnere er blant gjestene på arrangementet der skipene blir offisielt navngitt.

 

Kilde: Pressemelding fra Odfjell

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125