23948sdkhjf

Mottok priser

Kongsberg Maritime har fredag mottatt to av prisene som går under navnet Electric & Hybrid Marine Awards.

De to prisene,som ble delt ut under en seremoni i Amsterdam fredag, er en pris for Årets innovasjon for deres SAVe Energy lithium-ion energy lagringssystem og en pris som årets produsent av fremdriftssystemer for sine bidrag til industrien i løpet av de siste 12 månedene.

- Kongsberg Maritime er svært stolte av å ha mottatt disse prisene. Det er veldig inspirerende å se at markedet anerkjenner det gode arbeidet vi hele tiden leverer som One KONGSBERG. For oss, bekrefter disse prisene at vi er sammensatt av en svært kompetent gjeng ansatte som det siste året har jobbet hardt, også etter oppkjøpet vi gjorde, sier Egil Haugsdal. Han er administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

Lithium-ion lagringssystemet SAVe Energy ble av juryen utpekt som et svært kostnadseffektivt system med lite tap. I tillegg får Kongsberg Maritime denne prisen fordi de har kommet opp med et system som reduserer CO2-, NOx- og SOx-utslippene fra skip betraktelig ved å gjøre elektrisk kraft mer bærekraftig og miljøvennlig.

Når det gjelder den andre prisen, så har juryen lagt til grunn av Kongsberg Maritime har vært svært innovative samtidig som bedriften har vært en kommersiell suksess og vært et foregangseksempel i å etablere nye produksjons- og forskningsmetoder.

Kongsberg Maritimes framdriftsutvikling bygger på tradisjoner som daterer seg helt tilbake til 1849. Siden den gang har bedriften gjort store investeringer, også under den siste industri-nedgangen i 2016. Produksjonen foregår i det og hele i Norge, Sverige og Finland.

Kilde: Kongsberg Maritime

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062