23948sdkhjf

Hav Line saksøker staten

Striden rundt slaktebåten «Norwegian Gannet» når nye høyder. Nå varsler rederiet som eier båten, at de vil saksøke staten.

Det er Sysla.no som skriver dette, etter at rederiet sist fredag oppdaget at det hadde fått avslag på søknad om dispensasjon fra «sorteringskraft for oppdrettsfisk».

Da saken ble behandlet fredag ble ikke rederiet varslet om at saken skulle opp på forhånd. I vedtaket som ble gjort fredag går det ifølge Sysla fram at «klagen fra Hav Line AS over Nærings- og fiskeridepartementets vedtak av 3. desember 2018 og 4. januar 2019 ikke tas til følge».

Rederiet mener at departementets vedtak er basert på faktafeil. Hav Line har dessuten flere ganger bedt om innsyn i dokumentene som departementet ville legge fram som bakgrunn for behandlingen av klagen i statsråd sist fredag. Men det var først etter at behandlingen var foretatt, at rederiet fikk avslag på innynssøknaden. Begrunnelsen for avslaget skal være at «regjeringen har behov for å diskutere interne dokumenter uten at de offentliggjøres», ifølge rederiets administrerende direktør – som fortsatt uttaler seg til Sysla, som skriver at rederiet har tatt ut søksmål mot staten.

– En rettslig kontroll og gjennomgang av det øverste myndigheter her har foretatt seg vil være helt nødvendig for Hav Line men for enhver næringsaktør som innretter seg i henhold til godkjennelser fra fagmyndigheter, men deretter får verden snudd opp ned etter at en ny minister overtar roret, sier adm. dir. Carl Erik Arnesen til Sysla.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08