23948sdkhjf

Minus for Ulstein

Ulstein Group hadde i 2018 en omsetning på 1,89 milliard kroner og et driftsresultat på minus 211,6 millioner kroner.

Dette skyldes blant annet svak utnyttelse av kapasiteten i deler av konsernet, store omstillingskostnader og tap på enkelte prosjekter.

- Både Ulstein Group og hele den maritime næringen har vært gjennom omfattende endringer de siste årene, Dette tar tid og krever mye kapital, forteller konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

- Tallene våre viser en bedring på driften for 2018 i forhold til 2017, men omstillingsprosessen har tatt lang tid og den har vært svært krevende. Vi har jobbet hardt for å posisjonere oss i nye segment og mener at dette arbeidet vil gi resultat over tid, sier hun og fortsetter:

- Ordrebøkene er fylt med kontrakter med kunder som vi ikke kjente før 2015 og kampen om nye kontrakter har vørt og er fortsatt svært tøff. Vår evne til å forstå kundenes behov, vinne kontrakter og gjennomføre prosjekter med lønnsomhet blir avgjerende for å lykkes framover.

Ved Ulstein Verft ligger passasjerferja Color Hybrid, verdens største plug-in hybridskip for Color Line, som skal leveres til sommeren. I dokkhallen ligger det første ekspedisjonscruiseskipet som skal leveres til Lindblad Expeditions/National Geographic. Enda et skip er bestilt og en opsjon på et tredje ligger klar. I tillegg har Ulstein Design & Solutions inngått hele fem kontrakter for bygging i Kina med CMHI/SunStone, samt at det ligger inne fem opsjoner.

- Vi har levert en rekke offshore vind servicefartøy de siste åraene og fortsatt har vi ett i ordreboka. Havvind er et marked som er ventet å øke vesentlig framover og vi mener at vi er godt posisjonerte til å ta del i denne veksten. Sammen med Lindblad II og kabelleggeren som skal leveres til Nexans i 2021, så mener vi at utsiktene til å skape resultat framover er gode, avslutter Ulstein.

Ulstein Groups hovedtall for 2018: Driftsinntekter 2018: 1,89 milliard kroner (2017: 1,1 mrd kr) Driftsresultat 2018: -211,6 millioner kroner (2017: -326,2 mill. kr) Ordinært resultat før skatt 2018: -310,8 millionar kroner* (2017: -359,8 mill. kr)

* av dette er 55,7 millioner kroner relatert til ekstraordinære nedskrivinger.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11