23948sdkhjf

Aker Solutions må nedbemanne

På et allmøte mandag fikk de ansatte beskjed om at nærmere 15 ansatte kan miste jobbene sine ved Aker Solutions på Ågotnes.

Det er Sysla som skriver dette. På allmøtet fikk de frammøtte vite at nedbemanningen skyldes endringer i organisasjonen. Det er først og fremst stabs- og støttefunksjoner som bli rammet, skriver Sysla.

Håpet er å unngå at flere enn 5 prosent av de 350 ansatte på Ågotnes vil bli rammet av nedbemanningen.

- Vi håper å unngå et tosifret antall, sier kommunikasjonssjefen ved Aker Solutions Ågåtnes, Ivar Simensen, til nettstedet.

Han legger til at nedbemanningen skjer som følge av en tilpasning til aktivitetsnivået i markedet.

Det er ikke første gang Aker Solutions-avdelingen på Ågotnes er i trøbbel. I fjor høst fikk 150 ansatte permitteringsvarsel på grunn av det ledelsen kalte en «utfordrende markedssituasjon». Når dette skrives er fortsatt 15-20 av disse fortsatt permitterte. Andre er flyttet over i andre deler av Aker Solutions-systemet.

Kommunikasjonssjefen sier til Sysla at man nå vil gå i dialog med de ansatte, og man vil blant annet se på om det er mulig å overføre noen av de som blir overtallige til andre deler av Aker Solutions.

Klubblederen ved Ågotnes har god tro på at de som nå blir overtallig kan få seg relevant jobb andre steder i bransjen, men han innrømmer at det er og kommer til å bli en smertefull prosess for de involverte.

I 2014, som var et toppår for Aker Solutions på Ågotnes, var det hele 950 ansatte ved bedriften.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078