23948sdkhjf

Norsk tankskip er blitt storpolitikk

Det norske tankskipet, som torsdag sto i brann i Omanbukta, er havnet i den storpolitiske konflikten mellom Iran og USA.

Det var flere medier som hevdet at det norske skipet ble truffet av en torpedo torsdag, og at det var det som utløste brannen om bord på «Front Altair». I morgentimene norsk tid meldes det at USA er sikre på at Iran står bak brannen ved å ha angrepet det norske skipet og et annet tankskip i området. Dermed er det norske skipet, eid av John Fredriksen-rederiet Frontline, blitt en del av en storpolitisk situasjon. Forholdet mellom USA og Iran har tilspisset seg kraftig etter at president Donald Trump trakk USA av atomavtalen med Iran. De siste ukene har han trappet opp sanksjonene mot oljegiganten i Midt-Østen.

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier fredag morgen norsk tid at de sitter på videobevis for at Iran står bak angrepene på de to skipene i Omanbukta. Iran på sin side hevder at de ikke har noe med brannene å gjøre. Landet har dessuten fordømt eventuelle angrep i FN.

USA hevder å ha video og bilder av et iransk marinefartøy som fjerner en udetonert mine festet til skroget på tankskipet Kokuka Courageous, sier kilder til CNN.

Ifølge NTB avviser Yutaka Katada, president i japanske Kokuka Sangyo, på en pressekonferanse i Tokyo at skipet ble truffet av en torpedo, slik enkelte meldinger gikk ut på torsdag.

Ingen ble skadet på det norske skipet, som er registrert på Marshalløyene. De ble tatt hånd om av et forbipasserende skip.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079