23948sdkhjf

Bergen havn først i Norge med eget bunkringsskip for LNG

Gasnor har inngått langsiktig leieavtale på bunkringsskip fra Bergen Tankers. Bunkringsskipet skal leveres i fjerde kvartal 2020, og vil operere i Bergen havn og omegn.

Gasnor har inngått avtale med både Hurtigruten og Havila Kystruten om å levere all LNG til de 10 skipene som skal gå langs norskekysten. Dette er en ny milepæl for klima- og miljøvennlig skipsfart langs verdens vakreste sjøreise. Når Hurtigruten og Havila Kystruten sine skip skal bunkre LNG vil det skje i Bergen med det nye bunkringsskipet. Bunkringsskipet vil også ha kapasitet til å betjene andre kunder i området. Gasnor har leieavtale på Pioneer Knutsen som også vil fungere som reserveløsning for sikker forsyning.

Bergen Tankers vil ta ut ett av sine skip som brukes til bunkring av olje, og bygge det om for bunkring av LNG. Skipet er bygget i 2010, og heter i dag Oslo Tank. Skipet vil få en 850 m3 stor LNG tank om bord i stedet for oljetanker, og vil hente gassen på Gasnor sitt produksjonsanlegg i Øygarden. Ombyggingen vil skje ved Westcon Florø, og det er norske aktører og leverandører som vil stå for hele ombyggingen. Skipet vil få navnet Bergen LNG etter ombygningen og vil etter planen gjennomføre mer enn 300 bunkringer per år med kortreist norsk gass.

Administrerende direktør Kjell Olav Haugland i Bergen Tankers er svært fornøyd med en langsiktig avtale som gjør det mulig å starte leveranser av LNG fra tankskip i Bergen.

- Dette gjør Bergen til den første havnen i Norge med spesialbygd skip for denne type bunkring. Den nærmeste havnen ellers i Europa som kan tilby dette er Rotterdam, der Shell har et eget bunkringsfartøy. Rederiet vil med denne kontrakten kunne forlenge en over 50 år gammel tradisjon, å bunkre «verdens vakreste sjøreise» i Bergen, sier han.

Når Bergen havn nå får et eget spesialbygd bunkringsfartøy for LNG betyr det at man også kan levere LNG til de store nye Cruiseskipene som er under bygging. Disse skipene skal gå på LNG og med bunkring i Bergen kan Cruiseskipene seile inn i norske fjorder uten å forurense lokalmiljøet.

- Stabile leveranser av LNG er helt nødvendig for Gasnor sine kunder og derfor er det betryggende å ha samarbeid med en så solid og erfaren aktør som Bergen Tankers, sier Administrerende direktør Eilef Stange i Gasnor.

 

Kilde: Pressemelding fra Gasnor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158