23948sdkhjf

Byggmarkedets grønneste legering?

Hydros Circal 75R-legering har den høyeste andel av resirkulert materiale i markedet. Nå har de første bygningskontraktene blitt signert i Kuwait, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Sverige og Norge.

Dette skriver Hydro i en pressemelding.

Hydro lanserte sin nye aluminiumslegering Circal 75R i 2018. Legeringen består av minimum 75 prosent brukt skrap, som for eksempel brukte fasader som har blitt demontert fra bygninger og resirkulert etter sirkulærøkonomiske prinsipper. Det er en av legeringene med høyest andel forbrukerskrap i markedet. Jo høyere andel resirkulert forbrukerskrap, dess lavere karbonavtrykk. Dette putter Hydros kunder i en unik posisjon.

– Kundene våre i byggindustrien søker i økende grad mer bærekraftige løsninger, og vi ønsker å være front når det kommer til å møte en av de mest krevende utfordringene i vår tid, sier konserndirektør Egil Hogna i Extruded Solutions.

Nå har de første kontraktene blitt signert med Hydros byggesystem-merkevarer Technal og Wicona, og utgjør hundrevis av tonn aluminium. I Kuwait leverer Hydro fasader til et stort offentlig prosjekt, mens i Tyskland, Frankrike, Sverige, Storbritannia, Nederland og Norge har medium store prosjekter blitt signert. Felles for kundene er at de har høye krav til bærekraft, trigget av reguleringer og nye insentivordninger for grønne bygg. Hydro fyller dette hullet i markedet med Circal 75R.

Med integrasjonen av Ekstruderte Løsninger i 2017, har Hydro blitt en global nøkkelspiller i byggindustrien. Hydros forretningsenhet Byggesystemer, med sine merkevarer Wicona, Technal og Sapa tilbyr et av de laveste karbonavtrykkene i sitt marked. Circal 75R er bare ett av mange initiativer som gjør dette mulig, sammen med optimering av prosesser og omlegging til fornybar energi.

Hydro er nå den første produsenten som kan levere høykvalitets, resirkulert aluminium med sertifisert 75 prosent forbrukerskrap. Produksjonsprosessen er fullt sporbar, og sertifisert av DNV-GL.

I den Europeiske Kommisjons bærekraftsmål skal alle nye bygninger være nullutslippshus innen 2030, og innen 2050 skal alle bygninger være karbonnøytrale. Med den truende klimakrisen og strengere reguleringer, trenger næringslivet å omstille seg. Med Circal 75R kan entreprenører og arkitekter møte de høyeste bærekraftmålene.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109