23948sdkhjf

Lanserte Vessel Insight

Kongsberg Gruppen lanserte tirsdag Vessel Insigth, en abonnementstjeneste ved såkalt «digital adopsjon» i maritim næring.  Lanseringen fant sted på Nor-Shipping, og mange fullgte lanseringen.

Ifølge Kongsberg Gruppen skal Vessel Insight være en sikker og kostnadsbesparende digital løsning der rederiene kan nyttiggjøre seg data fra fartøyer.

Det har de senere årene vært en rivende utvikling i antall ulike digitale løsninger for maritim industri, men adopsjonen har vært lav. En stor utfordring i så henseende har vært kompleksiteten i hente ut strukturerte data fra fartøyer, fordi disse har vært ulikt konfigurert med hensyn til systemer og utstyr, ifølge Kongsberg Gruppen.

– Digitalisering av maritim industri øker effektivitet og sikkerhet og åpner for en mer bærekraftig drift. Men digitalisering krever tilgang til kvalitetsdata fra skipene, og det er denne puslespillbrikken som faller på plass med Vessel Insight. Vessel Insight er en infrastrukturservice som hjelper kunder å få tilgang på strukturerte data på en kostnadseffektiv måte. Dette vil gjøre digitaliseringsløsninger langt mer tilgjengelig for en bredere brukergruppe og hjelpe maritim sektor med å bli mer bærekraftig, både økonomisk og med tanke på miljøet, sier Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital.

Vessel Insight gjør det kostnadseffektivt for kunder i maritim industri å samle inn og bruke strukturerte data fra skip, samt å overføre dem til skyen. Gjennom Kognifai Marketplace får kundene også tilgang til en rekke ledende applikasjoner og tjenester, enten utviklet av Kongsberg Gruppen eller tredjeparter, som kan gjøre data om til reelle verdier.

- Dette er nøkkelen til å skape større avkastning på investeringer i digitale løsninger. – Kongsberg Gruppens lange historie som en ledende leverandør av automasjonssystemer, brosystemer, og vår rolle som systemintegrator og leverandør av rådgivningsapplikasjoner gir oss en unik innsikt i hva som må til for å sette fart på maritim digitalisering. Kombinasjonen av dyp domenekompetanse og digital ekspertise har satt oss i stand til å skape en løsning som virkelig kan øke bruken av digitale løsninger for maritim sektor, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

Vessel Insight vil være klar for salg i august i år.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.328