23948sdkhjf

Norske Hydro-verk oppnår bærekraftsertifisering

– Dette er en viktig bekreftelse på at vår aluminium fremstilles etter høye standarder, på en ansvarlig og bærekraftig måte, sier Pål Kildemo, konserndirektør for Hydros primærmetallvirksomhet.

Hydros aluminiumverk i Høyanger, Årdal, Karmøy og Sunndal har oppnådd sertifisering i henhold til standarder for ansvarlig og bærekraftig produksjon definert av den internasjonale organisasjonen Aluminium Stewardship Iniative (ASI).

Med sertifiseringen av Hydros primærmetallvirksomhet etter ASIs «Performance Standard» har selskapet nå sertifisert i alt 13 verk, hele veien fra primæraluminium, omsmelting og støperivirksomhet til pressverk og valseverk, og har nå flest sertifiserte verk blant ASI-medlemmene.

ASIs sertifiseringsprogram er den eneste omfattende og frivillige bærekraftstandarden for verdikjeden i aluminiumindustrien. ASIs «Performance Standard» definerer miljømessige, sosiale og administrative prinsipper og kriterier og har som formål å adressere problemstillinger knyttet til bærekraft. DNV GL har gjennomført den uavhengige tredjepartsrevisjonen av primærmetallverkene.

– Vi ser et positivt sammenfall i vårt arbeid med bærekraft og våre kommersielle mål, og ASI-sertifiseringen er et viktig steg på denne veien, sier Pål Kildemo.

Organisasjonen Aluminium Stewardship Initaitive (ASI) avholder sitt internasjonale årsmøte i Molde i den første uken av juni. Hydro ser nå frem til å kunne ønske årsmøtets deltagere velkommen til en rundtur på det nysertifiserte Hydro Sunndal verk i forbindelse med årsmøtet.

ASIs sertifiseringsarbeid:

Aluminium Stewardship Initaitive er en global, non-profit organisasjon med medlemmer fra mange grupper av interessenter som arbeider med å sette standarder og sertifisere virksomheter i tråd med disse. ASI arbeider for å fremme ansvarlig produksjon, anskaffelser og forvaltning av aluminium i hele verdikjeden. ASIs standarder gjelder hele veien fra gruvedrift til virksomhetene som produserer ferdige produkter for konsumentene. ASI lanserte to standarder i desember 2017; Performance Standard og Chain of Custody Standard.

 

Kilde: Pressemelding Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095