23948sdkhjf

Engcon et av Sveriges best styrte selskaper

Den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon er kåret til 2019 Sweden’s Best Managed Companies, en utmerkelse som gis av Deloitte i samarbeid med Nasdaq. Det er første gang prisen deles ut i Sverige, og Engcon er en av de tolv vinnerne. – Jeg er utrolig stolt, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

Engcon, som er verdensledende produsent av tiltrotatorer og som har sin base i Strömsund, får utmerkelsen av Deloitte i samarbeid med Nasdaq, og kan nå titulere seg som et av Sveriges best styrte selskaper. For å kunne være kvalifisert til utmerkelsen, må selskapet være av en viss størrelse, være basert i Sverige, og majoriteten av aksjonærene må komme fra samme land. Engcon er et godt eksempel på hvordan et verdensledende selskap kan styres på en eksemplarisk måte fra Sverige.

– Det er veldig morsomt med en slik utmerkelse, det viser at vi gjør noe riktig. Jeg er utrolig stolt over denne utmerkelsen, og den er viktig for å vise hvor stabilt selskapet er og hvilken seriøs aktør vi er på markedet. Men vi stopper ikke her bare fordi vi har fått denne prisen, snarere tvert om. Dette viser at vi er på riktig vei, og prisen oppmuntrer oss til å jobbe videre for å bli et enda bedre selskap, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

Best Managed Companies er en utmerkelse som deles ut til private svenske selskaper, basert på kriterier som vurderer strategisk kurs, driftsmessig kapasitet og økonomisk utvikling. Programmet ble etablert av Deloitte i Canada i 1993, og har siden den gang blitt etablert i over 20 land rundt om i verden. I Sverige er det premiere på utdelingen av prisen, og en uavhengig jury har kåret tolv svenske selskaper som oppfyller kriteriene. Et av dem er altså engcon.

– Vi er stolte over å gi en oppmerksomhet til disse tolv svenske selskapene. De er alle svært vellykkede selskaper med tydelige strategier og velfungerende interne prosesser, sier Therese Kjellberg, partner hos Deloitte og ansvarlig for Best Managed Companies i Sverige.

 

Kilde: Pressemelding fra Engcon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11