23948sdkhjf

Metaller som våpen i handelskrigen

Myndighetene i Kina antyder at de kan begrense eksporten av såkalte sjeldne jordmetaller som et ledd i handelskrigen med USA.

Metallene brukes i produksjon av mobiltelefoner, datamaskiner, biler, TV-er, militært utstyr og svært mye annen teknologi. Om lag 80 prosent av verdens produksjon jordmetaller kommer nettopp fra Kina. Det betyr at kineserne har trukket fram et ekstra kort og våpen i kampen mot USA i den eskalerende handelskrigen, som er oppstått etter Donald Trump inntok det ovale kontor i Det Hvite Hus.

Det er den kinesiske avisa Global Times som skriver at jordmetallene kan brukes i handelskrigen. Kommunistparti-avisa skriver at Kina ikke vil tolerere at høyteknologiske produkter laget av de sjeldne jordmetallene som blir produsert i Kina skal brukes til å undertrykke Kinas utvikling.

Også det statlige nyhetsbyrået Xinhua er inne på noe av det samme i en artikkel, og skriver at USA kan miste forsyningen av sjeldne jordmetaller i en handelskrig.

Et eventuelt eksportforbud mot slike jordmetaller til USA, vil ramme også Kina, men landet vet at USA vil lide et langt større tap hvis et eksportforbud skulle bli en realitet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063