23948sdkhjf

Lakers Group kjøper fortsatt opp

Lakers Group, som har hovedkontor i Oslo, fortsetter sin ekspansjon i Norden. De siste månedene har selskapet gjennomfør fire oppkjøp.

Lakers Group, som er Nordens ledende og uavhengige servicevirksomhet innen vannpumper, har de siste månedene kjøpt følgende selskaper: Elmotorservice Syd og Öhbergs Pumpeservice i Sverige, A & J Pumpservice i Finnland og Elmodan i Danmark. Dermed økes Lakers’ proformaomsetning til 350 millioner kroner.

 - Det er med stor glede at vi kan si velkommen til fire nye virksomheter i Lakers Group. Med overtakelsen av A & J har Lakers realisert sitt første oppkjøp i Finnland, og det betyr, at Lakers er representert i alle de nordiske markedene, sier Carl Johan Callenholm, som er Lakers-gründer og adm. dir. i selskapet.

Summa Equity Fund I kjøpte en bestemmende aksjepost i Lakers Group AB i oktober 2018.

- Summa kjøpte Lakers med en strategi om å understøtte en fortsatt ambitiøs vekstplan. De fire oppkjøpene komplimenterer Lakers og styrker virksomhetens posisjon som den ledende og uavhengige servicevirksomhet innen vannpumper i Norden, opplyser Johannes Lien, som er partner i Summa Equity.

For å sikre en kontinuitet og utnytte allerede eksisterende erfaring blir nåværende administrerende direktører sittende i alle fire bedriftene.  

Summa Equity er blant de første investeringsselskap, som har forpliktet seg til å overholde FNs verdensmål for bæredyktig utvikling. De oppkjøpene, som Lakers nå har gjennomført, overholder derfor mål nr. 6: “Vi skal sikre bæredyktig adgang til og forvaltning av vann og sanitet for alle”.

Dette er selskapene som er kjøpt opp av Lakers: 

Öhbergs Pumpservice  i Sverige en servicevirksomhet, som arbeider med spillvannsapplikasjoner til kunder i kommunerne og næringslivet. Historisk sett har virksomheten også arbeidet målrettet med trykkbaserte spillvannssystemer. Bedriften ble grunnlagt i 1957 og har skapt et velrenommert navn i bransjen med en sterk posisjon i Stockholmsområdet.

Elmotorservice Syd  - også Sverige – er en virksomhet, som har fokus på salg og service av værktøymaskiner, elmotorer, ventilasjonsanlegg, transmisjoner og pumper. Elmotorservice har i årenes løp utviklet et sterkt fokus på avvanningspumper og har etablert et tett samarbeid med ledende leverandører i segmentet for avvanning. Bedrfiften ble grunnlagt i 1999 og har aktiviteter i Ystad og Simrishamn.

Elmodan er en dansk bedrift, som har spesialisert seg på pumper, generatorer og verktøymaskiner, og som er kjent for å yte en service ut over det vanlige. Elmodan ble grundlagt i 1959 og har to avdelinger med verksted, lager og utstillingsarealer i Næstved og Ishøj.

A & J Pump Service  i Finland er en virksomhet, som tilbyr utstrakte serviceytelser innen vedlikehold og reparasjon av spillvanns- og grunnvannspumper. Virksomheten utfører dessuten slamsugeroppgaver med lastbiler, som er utstyrt med høytrykk og vakuum, til kunder i industrien, i eiendommer og i forbindelse med anleggsvirksomhet. Bedriften ble etablert i 2008,og har kontor kontor i Helsinki og har primært aktiviteter i hovedstadsområdet, i regionen Uusimaa og i Lahti.

Lakers, som ble etablert i 2016, har hovedkontor i Oslo, er et nordisk konsern. Konsernet har 140 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

 

Kilde: Pressemelding Lakers Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125