23948sdkhjf

Råstål-produksjonen tilbake i EU

Verdens råstål-produksjon fortsetter å øke, og i april gikk den opp med 6,4 prosent sammenliknet med samme måned i 2018.

Les også: Kraftig nedgang i verdens råstålproduksjon

Det viser ferske tall fra Worldsteel, som organiserer de 64 største råstål-produserende landene i verden. Totalt ble det produsert 156,7 millioner tonn med råstål I april I år, 80 millioner tonn kom fra Kina, noe som var en økning på hele 12,7 prosent sammenliknet med april 2018. Også Sør-Koreas råstål-produksjon økte, dog langt med mer beskjedne med 1,4 prosent. Japan derimot hadde en liten tilbegang i sin produksjon på 0,8 prosent.

USA hadde med sine 7,4 millioner tonn produserte råstål i april i år,en økning på 7,3 prosent.

I EU-området var det mye nedgang i råstålproduksjonen, skal vi tro Worldsteel. Italia hadde en tilbakegang på 5,7 prosent, Frankrike 8,1 prosent, mens Spania hadde en nedgang i sin produksjon på 4,4 prosent i april i år.

De tre andre store råstålprodusentene på verdensbasis, Ukraina, Brasil og Tyrkia hadde følgende utvikling i april i år sammenliknet med samme periode i fjor: Ukraina en økning på 7,3 prosent, Brasil en tilbakegang på 1,9 prosent og Tyrkia en økning på 2,6 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.058