23948sdkhjf

Norsk leverandør fikk Singapore-ordre

Keppel Shipyard i Singapore har tildelt væskehåndterings- og pumpespesialisten PG Flow Solutions en kontrakt for å levere høykapasitets sjøvannspumper til «Gimi FLNG»-fartøyet som er under konvertering ved verftet.

Dette skriver PG Flow Solutions i en pressemelding.

Vestfold-selskapet PG Flow Solutions skal levere fire store sjøvannspumper, hver med en kapasitet på 5 500 kubikkmeter vann per time. Kontraktsverdien er ikke oppgitt, meldes det fra selskapet.

Sjøvannspumpene skal anvendes til å kjøle ned kondensatorene til dampturbinene om bord. Ettersom det LNG-drevne skipet bruker dampturbiner som kraftgeneratorer skal sjøvannspumpene levere kontinuerlig flyt av kaldt sjøvann for å kjøle ned dampkondensatorene og derigjennom omdanne dampen til væske. Pumpene vil energioptimaliseres ved hjelp av frekvensomformere og er designet for å kunne kjøres i revers for å kunne tømme og rense sjøvannskretsløpsystemet.

– Denne typen propellpumper representerer en svært pålitelig teknologi som er like populær i maritim sektor som i oljenæringen ettersom vedlikeholdsbehovene er svært lave. Vi er stolt av å være involvert i dette prestisjefylte FLNG-prosjektet, sier Kjetil Vatne, R&D sjef i PG Flow Solutions.

PG Flow Solutions AS skal sammenstille pumpene ved selskapets anlegg i Sande i Vestfold, og deretter transportere dem til Keppels verft i Singapore. De fire store sjøvannspumpene skal leveres i fjerde kvartal 2019.

Keppel Shipyard har fått oppdraget med å konvertere Golar LNGs «Gimi» LNG-enhet til et FLNG-fartøy. «Gimi FLNG» skal tilpasses til BPs Greater Tortue Ahmeyim prosjekt offshore Vest-Afrika. Leveranse av fartøyet er forventet i første halvdel av 2022.

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079