23948sdkhjf

Et vrak til besvær

Pro Stål Service i Florø sier at de skal få fjernet vraket av M/S "Osfjord" i løpet av ei ukes tid.

Kystverket har satt en frist for fjerning av M/S "Osfjord" til senest 30. juni i år, og hvis Pro Stål Service holder ord skal denne fristen bli overholdt.

Det har drøyd med å få fjernet vraket av fartøyet, som gikk på grunn i september i fjor utenfor Linesøya i Åfjord kommune.

Den 22.september i 2018 mottok Kystverkets beredskapsvaktlag melding om at fartøyet M/S "Osfjord" hadde grunnstøtt ved Linesøy. Skipet tok på dette tidspunkt inn vann og det var hardt vær i området. Det ble iverksatt redningsaksjon for mannskapet ombord på skipet. Disse ble hentet vekk med helikopter.

M/S "Osfjord" er et norsk frakteskip med bruttotonnasje på 469 tonn og lengde på 42,3 meter. Skipet ble bygget i 1967. Skipet har en drivstoffkapasitet på omtrent 30 m3 marin diesel. M/S Osfjord er ansvarsforsikret (P&I) i Danish Mutual Marine Insurance.  Kystverket er opplyst om at Skjellsand AS først engasjerte bergingsselskapet Arden, men senere er det Florø-selskapet Pro Stål Service som har fått oppdraget med å fjerne vraket av rederiet Skjellsand.

Siden Pro Stål Service fikk oppdraget i oktober i fjor, har vraket vært en hodepine for selskapet. Skipet er blitt flyttet noen meter, men å få fartøyet bort fra havaristedet har vært mer problematisk. Kystverket har nå satt en frist til å få fjernet vraket før 30. juni, og dersom ikke det skjer har etaten gitt varsel om tvangsmulkt. Til avisa Fosna-folket sier daglig leder Sten-Arne Olsen at de skal få fartøyet inn i løpet av neste uke.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093