23948sdkhjf

Døpte Forsvarets nye «superskip»

Ei uke etter at forsvarssjefen opplyste at han ville skrote KNM «Helge Ingstad», ble Forsvarets nye 181 meter lange skip, KNM «Maud», døpt på Festingskaia i Bergen.

Fregattene blir for småbåter å regne sammenliknet med 181 meter lange KNM «Maud», som har kostet 2,5 milliarder kroner. Skipet er for det meste bygd i Sør-Korea og er et logistikkskip, som vil være viktig for både Norges forsvar og NATO.

Fartøyet er det største det norske Sjøforsvaret noensinne har hatt.

Skipet skal brukes til å levere forsyninger til andre fartøy i Sjøforsvaret, både egne skip og allierte styrkers skip skal kunne få drivstoff, proviant, og våpen fra KNM «Maud» mens de er i fart på åpent hav.

Fartøyet sørger altså for at Sjøforsvaret kan forsyne andre fartøy mens de er i fart på åpent hav, såkalt bunkring. Fartøyet kan også frakte flere helikoptre.

Det var leder i Forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (Ap) som døpte skipet ved å knuse flaska mot skroget på første forsøk.

Ifølge NRK veier KNM «Maud» når den er fullastet 28.615 tonn, og det er mer enn fem ganger så mye som fregattene. Logistikkskipet er også 50 meter lengre enn fregattene.

Avtalt levering fra Sør-Korea var satt til september 2016. Skipet kom til Norge i mars i år, så det er blitt kraftig forsinket i forhold til oppgitt plan da skipet ble bestilt i 2013.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094