23948sdkhjf
>

Algedøden har spredt seg

Algene som er observert i Ofotfjorden sprer seg og det iverksettes tiltak for å redde laksen. Men allerede er 1,3 millioner laks døde som følge av algene i området.

Les også: Sjøvannskjølere til LNG-drevet brønnbåt

Flere medier melder mandag at algene sprer seg i Ofotfjorden. Nå er også Ellingsen Seafood og Mortenlaks rammet, og disse iverksetter tiltak fortløpende. Fiskeridirektoratet, som tidlig mandag meldte at situasjonen virket under kontroll, ble utover dagen mer bekymret over situasjonen.

Ved Nordlaks’ lokalitet Ytre Stræte pågår arbeidet for fullt med å rydde opp etter at anlegget ble rammet av algedød 14. mai. Ilaks skriver at opp mot 1,3 millioner laks er døde. Dette tilsvarer hele 80 prosent av hele Ytre Stræte. Oppryddingsarbeidet vil bli ferdig sent mandag kveld eller tirsdag natt.

Det er snakk om store økonomiske tap for Nordlaks, men hvor mye er usikkert foreløpig. Det positive for Nordlaks er at algesituasjonen roet seg 18. mai, og at det ikke registrert ny død fisk etter dette.

Kyst.no skriver mandag at det er oppdaget algedød ved to nye lokaliteter i Ofotfjorden. Dette er Ellingsen Seafood og Mortenlaks som har meldt om dødelighet i sine anlegg – Stabben og Rinøyvåg.

Både Mattilsynet og Fiskeridirektoratet er koblet inn i saken, og aktørene har et nært samarbeid med myndighetene i denne akutte og vanskelige situasjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.094