23948sdkhjf

Kongsberg inngår offshore-samarbeid

DOF har inngått et samarbeid med Kongsberg Maritime, SINTEF Ocean og NORCE for å bli en mer effektiv partner for offshore-operasjoner.

Det går fram av en pressemelding mandag.

Les også: Kongsberg Maritime signerer første kontrakt på ny teknologi

Samarbeidet har som målsetning å utvikle et ny sofistikert «Decicion Support System» (DSS) for offshore-fartøyer.

Den nye konstellasjonen, som altså består av fire av de mest etablerte og høyteknologiske maritime organisasjonene her i landet, er støttet av Innovasjon Norge.

I pressemeldingen går det fram at DSS vil være et verktøy for DOF å gjøre det enklere å foreta komplekse operasjoner og målinger på fartøyene. Dette vil igjen gi optimal utnyttelse og en bedre måte å gjøre flåten mer bærekraftig på.

DOF og de tre samarbeidspartnerne skriver videre at DSS vil bli en «gamechanger» i forhold til hvordan operasjonelle beslutninger vil bli tatt til havs, og som vil være mye mer nøyaktige og enklere for beslutningstakerne både på fartøyene og på land.

Les også: Kongsberg-vekst på tross av korona

-Dette samarbeidet har som fokus på bygge en plattform for intelligent effektivitet, som er gjort tilgjengelig gjennom integrasjonen av operasjonell informasjons- og kommunikasjonsteknologi, sier adm. dir. for energiproduktintegrering i Kongsberg Maritime, Eirik Mathiesen. Han sier videre at IoT, nye smarte sensorer om bord vil gi nøyaktige data til denskybaserte tjenesten DSS. Disse dype analysene vil gjøre det mer forutsigbart for operatørene.

- Ved å «gjøre det smart» er dette en måte å posisjonere oss som den viktigste OSV-operatøren i dag og for framtiden på en bærekraftig måte, sier Lars Christian Larsen. Han er senior prosjektleder for energiledelse I DOF.

Firepartssamarbeidet har som målsetning å redusere drivstoffutslipp og andre gasser som er skadelige for miljøet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.11