23948sdkhjf

Kun uorganiserte fikk jobb etter konkurs

45 tidligere ansatte ved Sund Laksepakkeri mener seg diskriminert fordi da bedriften startet opp igjen etter en konkurs med samme kundegrunnlag, fikk kun de som var uorganiserte jobb.

Nå har de 45 arbeiderne tatt saken til rettssalene, og rettssaken starter mandag i Bergen tingrett, skriver NRK.

– Vi mener å kunne bevise at 45 ble diskriminert fordi de var medlemmer av et LO-forbund, sier LO-advokat Fredrik Wildhagen til NRK.

Det var i 2018 at laksepakkeriet på Sotra gikk konkurs, og eierne startet opp igjen med nytt selskap med eksisterende kunder nesten med en gang. Kun de som ikke var fagorganiserte fikk jobb i det nye selskapet, hevder de 45 som var organiserte og ikke jobb.

Bakgrunnen for «konflikten» var at våren 2017 meldte halvparten av de ansatte seg inn i et LO-forbund. På høsten samme år gikk 70 av dem til streik for å få tariffavtale, skriver NRK videre. Denne førte fram etter fire uker, men de ansatte hevdet at de ikke hadde fått overtidsbetaling som de hadde krav på. Da slo selskapet som eier firmaet seg selv konkurs.

De tidligere ansatte krever nå fast jobb og erstatning tapte lønnsinntekter. I tillegg vil de ha oppreisning for diskriminering. Det er avsatt flere uker til saken.

Til NRK sier Sund Laksepakkeris advokat at hver eneste av dem som nå har gått til sak, må sannsynliggjøre at de burde blitt ansatt. Advokaten mener videre at det lå individuelle vurderinger i ansettelsesprosessen da selskapet startet opp igjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.284