23948sdkhjf

Fortsetter langvarig samarbeid for service- og supporttjenester

ABB har fått en ny rammeavtale dekker automatisering og kraft på Nyhamna gassbehandlings- og eksportterminal, tilkoblet blant annet Ormen Lange-feltet.

Avtalen er inngått med Shell på vegne av Nyhamna-operatør Gassco. ABB skal levere integrerte service- og supporttjenester, inkludert fjernstøtte, til anlegget.

– At vi inngår en ny rammeavtale, illustrerer det fruktbare samarbeidet vi har hatt med Shell i flere år, sier Tor Ove Lussand, leder for ABBs olje- og gassvirksomhet. – Den nye avtalen vil bidra til at energiselskapet kan videreføre og forbedre støtte til effektiv, sikker og stabil drift av anlegget på Nyhamna, ikke minst gjennom økt digitalisering og samspill med våre landbaserte samhandlingssentre i blant annet Bergen og Oslo.

Rammeavtalen inneholder blant annet drift og vedlikehold, datasikkerhet og avanserte tjenester som måling og forbedring av ytelser samt finjustering og optimalisering av prosessene på anlegget.

ABBs servicekonsept består av driftsstøtte, optimalisering og ingeniørtjenester som integreres i kundens drifts- og prosjektorganisasjon.

Tidligere kontrakter med Shell har gitt betydelige besparelser, økt produksjon samt bedre helse- miljø og sikkerhet (HMS), blant annet gjennom avanserte digitaliserings-løsninger i ABBs styringssystem ABB AbilityTM 800xA. ABB Ability er selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Avtalen har en varighet på seks år med mulig utvidelse på to pluss to år, til sammen 10 år, og gjelder fra 1. januar 2019.

- Serviceavtalen støtter Shells ambisjoner om kontinuerlig forbedret drift av sine anlegg gjennom enda mer tilstandsbasert vedlikehold og produksjonsoptimalisering, forteller Lussand.

Avtalen innebærer at ABBs portefølje av servicetjenester integreres i alle elektro-, instrument-, kontroll- og telekommunikasjonssystemer.

 

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093