23948sdkhjf

Fregatten har trolig gjort sin siste seilas

Forsvarssjefen mener at skadene på KNM «Helge Ingstad» er så storea det ikke vil være å reparere den innenfor en forsvarsmessig økonomisk ramme. Han går derfor inn for å skroge fregatten.

Bergens Tidende (BT) meldte tidligere denne uka at det vil koste 12 milliarder kroner å få satt i stand KNM «Helge Ingstad». Dette bekreftet Forsvaret onsdag da de la fram tilstandsrapporten for fartøyet, etter at den kolliderte med et tankskip i november i fjor.

I sin framleggelse onsdag mente forsvarssjefen at det er mer hensiktsmessig å gå for en «gjenskaffelse» enn å reparere fregatten.

Fregatten KNM «Helge Ingstad» er nærast totalskadd og vil bli dyrare å setta i stand enn å bygga nytt fartøy. Forsvarssjefen meiner det er for dyrt å gjera havaristen kampdyktig.

Det vil bli et svært omfattende og kostbart arbeid å gjenopprette KNM «Helge Ingstad» som en operativt fregatt, sa sjef for maritime kapasiteter i Forsvarsmateriell, flaggkommandør Thomas Wedervang, onsdag.

Ifølge Forsvarsmateriell vil det koste mellom 12 og 14 milliarder å reparere KNM «Helge Ingstad», og det er anslått at arbeidet vil ta minst fem år.

En ny fregatt er estimert til å koste mellom 11 og 13 milliarder.

– Fregatten er nærmest totalskadd og det meste av utstyret, med unntak av noen komponenter, er ødelagt. Det vil bli svært kostbart å reparere fartøyet, sa Wedervang, som presenterte konklusjonene i rapporten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08