23948sdkhjf

SE BILDENE: Stål-seksjoner løftes på plass

I forrige uke ble åtte stålseksjoner for den 735 meter lange nye Åstfjord-brua sendt fra Aker Solutions tomt i Egersund.

Åsfjord-brua ligger i Trøndelag, og i disse dager løftes seksjonene på plass. Årsfjord-brua er en del av et større delprosjekt på fylkesvei 714,og gjelder strekningen fra Tjørna til Mjønes, og inkluderer altså kryssingen av Åstfjorden. Hele strekningen er er på om lag 5,6 km.

- Vi begynte arbeidet lørdag morgen og håper å være ferdig 19. mai. Arbeidet er krevende. Vi er også avhengig av gode værforhold. Er vinden sterkere enn 10 m/s kan vi ikke løfte, sier byggeleder Jostein Karlsen i Statens vegvesen.

Totalt skal altså åtte bruelementer løftes på plass, seks fra lekter på sjøen og to fra kran på land.

Ett av bruelementene som skal løftes på plass, går over dagens fv. 714. Når dette løftet skal gjennomføres, kan det ikke være trafikk på vegen, og vegen må da holdes stengt.

- Slik det ser ut nå vil dette løftet skje søndag 19. mai. Vi har lagt opp til at vegen vil bli stengt tre timer på morgenen. Vegen vil deretter bli åpnet igjen. Hvis jobben ikke er ferdig, vil vi stenge vegen i en ny periode på tre timer. Vi kommer tilbake med eksakte tidspunkt når det nærmer seg, sier Karlsen. 

Anleggsområdene på begge sider av fjorden vil bli skiltet med adgang forbudt mens løftene pågår. Det er også forbud mot å bruke drone i området mens dette arbeidet pågår.

- Dette arbeidet er av en slik art at vi må ta spesielle sikkerhetshensyn. Vi må derfor være ekstra påpasselig med at det ikke kommer folk inn på anleggsområdet som ikke skal være der. Oppdager vi droner i området mens løftene pågår, må vi stanse arbeidet, sier ass. byggeleder Olav Duesten i Statens vegvesen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109