23948sdkhjf

Ber verft vurdere smitterisiko

Etter at 21 ansatte ved Vard Langsten ble smittet av et lungebetennelsesvirus i mars, ber nå Arbeidstilsynet norske verft å iverksette tiltak mot smitte.

- Vi ønsker ikke flere slike utbrudd, og ber derfor norske verft vurdere risikotiltak som kan iverksettes for å hindre smitte blant verftsansatte. Det sier direktør i Arbeidstilsynet, Trude Vollan til NRK.

Det var i slutten av mars i år at 21 arbeidere ved Vard Langsten ble smittet av pneumokokk-viruset. Dette er et virus som kan føre til alvorlig lungebetennelse, blodforgiftning og hjernehinnebetennelse. Flere av de som ble smittet, måtte på sykehus for behandling.

Nå melder altså NRK at Arbeidstilsynet har gått ut til flere norske verft og bedt disse iverksette tiltak for å forhindre flere slike utbrudd.

Odd-Gunnar Fiskerstrand ved Fiskerstrand verft er glad for at tilsynet nå tar tak i problemstillingen.

- Ansatte ved verftene er en utsatt yrkesgruppe med mange innleide folk. De bor ofte sammen på brakker, bruker samme totalett og drikkefontene osv, så det er veldig bra at Arbeidstilsynet nå oppfordrer oss til å iverksette tiltak, sier han til NRK.

SMITTE-TILTAK: Arbeidstilsynet ber norske verft iverksette tiltak som kan redusere risikoen for smitteutbrudd. Ved Fiskerstrand verft ser man positivt på tilsynets fokus på dette. FOTO: FISKERSTRAND VERFT

Det er spesielt sveisere som er utsatt for pneumokokk-viruset. Ved Fiskerstrand verft er alle som jobber i utsatte yrker blitt tilbudt vaksine, og 22 av de som jobber ved verftet har tatt vaksine. Verftet oppfordrer også sine underleverandører til å tilby sine ansatte vaksine.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.454