23948sdkhjf

Hydro ønsker å utrede solcelleprosjekt

Hydro har gått inn i et samarbeid med det tyske selskapet Sowitec, for å se nærmere på muligheten for å etablere et solcelleprosjekt i Brasil.

Det skriver Hydro på sine hjemmesider. Solcelleprosjektet skal være et såkalt storskala flytende solcelleprosjekt i Para-fylket i Brasil.

Ifølge Hydro er planen å etablere prosjektet i en innsjø som heter Tucurui i Brasil. Hvis dette blir en realitet, vil fabrikken kunne produsere elektrisitet ved Hydros anlegg i Para-fylket. Dette vil i så fall inkludere det omstridte alumina-raffeneriet Alunorte og ved fabrikken Albras.

- Vi har en klar strategi på å redusere våre utslipp fra våre lokaliteter. Å øke bruken av ren energi er en viktig bidragsyter i å nå vårt mål, sier lederen for Hydros Energi-virksomheter, Arvid Moss.

Prosjektet er for tiden på planleggingsstadiet, og det er flere faktorer som må på plass før man tar en endelig beslutning om å gå «all in» i prosjektet.

- Hvis dette prosjektet blir en realitet, vil det bli en viktig milepæl for utviklingen av flytende solceller i Brasil, sier adm. dir. Frank Hummel i Sowitec.

De to selskapene ser nå på ulike tekniske løsninger for prosjektet, og man må også ha nødvendige godkjenninger fra lokale myndigheter før det eventuelt blir en realitet.

Man antar at det vil ta om lag to år før man vet om prosjektet kan bli realisert på økonomisk forsvarlig måte.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.692