23948sdkhjf

Ble kåret til smarteste industribedrift

Tronrud Engineering stakk av med seieren i kampen om å bli kåret til årets smarteste industribedrift.

Kåringen fant sted på Industrikonferansen tirsdag i Oslo, og prisen for smarteste industribedrift ble overrakt av statsminister Erna Solberg. Tronrud Engineering trakk det lengste strået blant tre finalister. De to andre var Aarbakke på Bryne og Moelven.

Tronrud Engineering på Eggemoen utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet har for tiden 150 ansatte, hvorav 50 av dem arbeider i Moss. Juryen legger vekt på at Tronrud Engineering har kommet langt innenfor digitalisering, benytter 3D-printing, digital tvillingteknologi og robotisering for å optimalisere produksjonen.

- Det er en ære å bli kåret til årets smarteste industribedrift. Ved å vinne denne kåringen antar jeg at vi blir ansett som å være langt framme på robotisering og digitalisering – og det er vi, sa adm. dir. Svein Steinsvik etter å ha mottatt prisen tirsdag. Han sa videre at digitalisering handler om folk, og at bedriften lar sine ansatte få utfolde seg.

- Og så ser vi om vi kan bruke det de er kommet fram til, sa en smilende og fornøyd adm.dir. i Tronrud Engineering.

Selskapet har nylig fått mye oppmerksomhet for å utvikle verdens raskeste pakkemaskin for poser, TCP 300. Ved hjelp av overnevnte har maskinbyggeren klart å mer enn doble hastigheten på maskinen fra 140 til 300 poser i minuttet. I tillegg har designtiden blitt redusert med 10 prosent og igangskjøringsfasen redusert med 25 prosent, noe som gir en overordnet redusert tid fra idé til ferdig produkt. Flere av komponentene i TCP 300 er i tillegg 3D-printet i egne produksjonslokaler.

Det er sjette gang Siemens Norge og Norsk Industri deler ut prisen. Tidligere vinner har vært Borregaard, Hexagon Regasco, GKN Aerospace, Brunvoll og Thermo Fisher

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047