23948sdkhjf

Streng dom blir stående

Høyesterett har avvist å behandle anken fra den tidligere direktøren i Kongsberg Communications. Det betyr at dommen fra lagmannsretten står fast.

Tidligere salgsdirektør i Kongsberg Communications, Dag Tore Sekkelsten, ble i lagmannsretten dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for grov utroskap, selvvask og grovt skattesvik. Han anket dommen til Høyesterett, som nå har avgitt sin endelige slutning: Det blir ikke noen ny runde i rettssystemet for Sekkelsten i denne saken. Det betyr at dommen fra lagmannsretten blir stående. Slutningen fra Høyesteretts ankeutvalg ble gjort kjent tirsdag, ifølge E24.

Sekkelsten ble også dømt i tingretten – til to måneder kortere straff enn i lagmannsretten. E24 skriver videre at han i lagmannsretten også ble dømt til å måtte tåle inndraging av om lag 14,7 millioner kroner – noe som var i tråd med dommen fra tingretten.

Sekkelsten ble tiltalt av Økokrim da han jobbet i Kongsberg Defence Communications og Kongsberg Defence & Aerospace for å ha svindlet selskapene for om lag 180 millioner kroner. Avtalene, som ble inngått i Romania i perioden 2000 og 2007, ble fordekt som betaling til agenter og en underleverandør.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.506