23948sdkhjf

Først med lakse-oppdrettsanlegg på land

Fredrikstad Seafoods AS bygger Norges første landbaserte oppdrettsanlegg for laks. Gjennom Resconsult har Mapei levert overflatebehandling i tankene og epoksy-produkter i de vannførende betongkulvertene til renseanlegget.

Det er mange utfordringer knyttet til Norges voksende oppdrettsnæring. Spesielt sykdom som overføres til villfisk, forurensning av sjø og sjøbunn, rømt fisk og utstrakt medisinbruk. Det vil Fredrikstad Seafoods gjøre noe med, og bygger et moderne oppdrettsanlegg på land. Det stiller store krav til produktene som er i bruk.

– Vi besluttet å bruke Mapei sine produkter i vårt nye oppdrettsanlegg for laks i Fredrikstad. Det er benyttet polyurea som overflatebehandling i tankene og epoksy-produkter i de vannførende betongkulvertene til renseanlegget, forteller Ketil Fjeld, leder Engineering i Fredrikstad Seafoods.

Systemet Purtop 1000 Aqua gir en porefri og bestandig overflate og er velegnet for behandling av stål- og betongkonstruksjoner i kontakt med drikkevann. Arbeidet er utført av Reconsult.

– Dette har vært et stort prosjekt utført på kort tid. Til sammen har vi behandlet cirka 7100 m² med Purtop 1000 og cirka 700 m² med Mapecoat DV.. Samme produkt ble brukt i kulverter under bakkenivå. Hele jobben tok tre måneder, da det tok litt ekstra tid i den første tanken fordi mye av installasjonene allerede var på plass, forklarer daglig leder Robert Skjelbred i Resconsult.

Alle overflater måtte slipes, poresparkles, primes og påføres polyurea. – Tankene er satt opp i prefabrikkerte elementer. Derfor hadde Fredrikstad Seafoods behov for et produkt som var fleksibelt, slitesterkt og drikkevanngodkjent. Da passer Purtop 1000 svært godt. Den største utfordringen har vært knyttet til å få en best mulig finish, og vi har jobbet mye med å unngå sprøytestøv på overflaten, slik at den blir jevn og fin, sier Skjelbred.

 

Kilde: Pressemelding fra Mapei

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079