23948sdkhjf

Milepæl for Nexans ved Ulstein

Kjølstrekkseremonien for det store, DP3-kabelleggingsfartøyet ‘CLV Nexans Aurora’ ble avholdt 24. april. Skipet er tiltenkt å installere sjøkabler for den globale kabelprodusenten Nexans.

Kjølstrekk markerer oppstarten på sammensettingen av blokkene som til sammen utgjer et fartøy.

Skroget blir bygd ved Crist, Polen, mens engineering, utrusting og systemintegrasjonen, forberedelser for montering av kabelleggingsutstyret, testing, prøveturer og ferdigstilling vil bli gjort ved Ulstein Verft. Skipet er av typen ST-297 CLV og er designet av Skipsteknisk.

CLV Nexans Aurora er 149,9 meter lang, 31 meter bred og har en dødvekt på 17 000 tonn. Skipet har plass til 90 personer om bord.

- Aurora vil spille en nøkkelrolle i installasjonen av våre banebrytende undersjøiske kabler som er med på å tilrettelegge for mer energi til verden, koble offshorevindparker til rutenettet, støtte elektrifisering av offshore-petroleumsinstallasjoner og skape sammenkoblinger mellom land, sa Vincent Dessale, Senior Executive VP Subsea and Land Systems Business Group i Nexans, i samband med brennestarten i februar 2019.

Fartøyet vil bli utstyrt for å legge strømkabler, kabelskøyting og -reparasjoner og nedgraving av kabler. Det er planlagt for levering i 2021.

Kilde: Pressemelding fra Ustein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078