23948sdkhjf

Mer stabile priser og svak krone

«Etter prishoppet på kobber og rustbestandige materialer i mars/april har det nå flatet ut og det er små bevegelser på industrimetallene. Den norske kronen er fremdeles overraskende svak, selv om den styrket seg noe i april».

Det skriver Astrup i sin ferske markedsrapport.

Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, tror utenlandske investorers frykt for fremtiden til norsk oljenæring er en viktig årsak til at kronen ikke er så attraktiv lengre.

«Risikoen er for stor og rentedifferansen til øvrige markeder er for liten. Norsk PMI kom på 53,8 for april som er ned 2,5 poeng fra mars. Påsken falt fullt og helt på april i år, som kan påvirke tallene. Videre er det naturlig at svake forventninger i Europa påvirker norsk økonomi i en viss utstrekning. En PMI over 50 indikerer vekst i industrien, europeisk PMI kom på 47,9 for april. «Lokomotivet» Tyskland sliter fremdeles bekrefter også IFO-indeksen som kom sist uke. Handelskonflikten mellom USA og Kina har ført til at en del aluminiumverk eksporterer store tonnasjer til USA da de amerikanske verkene ikke har kapasitet til å dekke etterspørselen som tidligere ble levert fra Asia», skriver Astrup i sin rapport.

Ifølge selskapet er leveringstidene noe lengre på valseprodukter i aluminium. Blant annet skriver de at Hydro har fra 8-16 ukers leveringstid fra sine verk, mens Outokumpu på standardmaterialer i rustbestandig stål kan levere tynnplater i juni, mens kvartoplater har juli.

«På Duplex og andre spesialiteter i store bredder er det ikke ledig kapasitet før i 2020. Acerinox har leveringstid i juli, også her merkes økt etterspørsel på tykkere plater (Varmvals/Kvarto). På stangstål er det bra etterspørsel til tross for noe lavere aktivitet i Automotive. Legeringstillegget på rustbestandig er det kun små endringer på fra april til mai. Skrottillegget på stål gikk opp til 2857.- kr/ tonn for 520M», heter det videre i markedsrapporten.

Avslutningsvis skriver Astrup at en høyere oljepris legger press på prisene på polyolefiner (PE,PP) og man kan forvente en prisøkning på disse plast-materialene i nær fremtid.

Kilde: Astrup

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094