23948sdkhjf

Stanser vedlikehold av fregatten inntil videre

Det blir ikke gjort store veldikeholdsarbeider på KNM «Helge Ingstad» før den endelige tilstandsrapporten for fregatten er klar. Den skal etter planen være ferdig før sommeren.

Det er NTB som skrivr at vedlikeholdsplanen for fregatten er satt på hold inntil videre. Det vil ikke skje mye med fartøyet før man vet hva det vil koste å få fregatten operativ igjen. Dette er dette som skal komme fram i rapporten som skal være ferdig før sommeren.

– Vedlikeholdsplanen for fartøyet er kansellert, og minimalt med ressurser vil bli benyttet på fartøyet med unntak av konservering av viktig utstyr, sier kapteinløytnant Thomas Gjesdal i Sjøforsvarsstaben til Forsvarets Forum.

Siden fartøyet ble hevet og bragt til Haakonsvern 10.april, har fregatten ligget i tørrdokk for å reparere de siste skrogskadene. Men tirsdag denne uka ble «Helge Ingstad» tatt ut av dokken. Den skal likevel bli værende på Haakonsvern fram til rapporten og fartøyets videre skjebne er klar.

Til Forsvarets Forum sier kommandørkaptein Arild Øydegard i Forsvarsmateriell at de aller fleste komponentene har fått store vannskader, og at det derfor ikke vil være naturlig å vedlikeholde dem før de vet om de skal repareres eller erstattes.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172