23948sdkhjf

Knalltall for første kvartal

Kitron melder tirsdag om svært sterk vekst og resultatforbedring i første kvartal. Både driftsinntekter, ordrereserve og driftsresultat nådde rekordnivåer.

Les også: USA-kontrakt for Kitron

Kitrons driftsinntekter i første kvartal var 813 millioner kroner, en økning på 25 prosent sammenlignet med fjoråret. Organisk vekst, utenom oppkjøpet av EMS-divisjonen til API Technologies Corp.,var 20 prosent.

Ordrereserven endte på 1 466 millioner kroner, en økning på 43 prosent sammenlignet med fjoråret. Organisk vekst i ordrereserven, utenom API-oppkjøpet, var 28 prosent.

Lønnsomheten uttrykt som EBIT-margin var 6,3 prosent i første kvartal, opp fra 6,0 i samme kvartal i fjor.

-Rekordresultatet i første kvartal viser vår evne til å kombinere organisk vekst og oppkjøp med drifts- og inntjeningsforbedringer. I 2019 vil vi øke vår kapasitet i USA og Polen betydelig. På etterspørselssiden ser vi at den forventede oppgangen blant kunder i olje- og gassindustrien nå skyter fart og bidrar til veksten. Alle disse faktorene styrker vår tro på de nye strategiske ambisjonene som vi skisserte på kapitalmarkedsdagen vår i mars.

Les også: Norsk selskap inngår F-35 avtale

Svært sterk omsetningsvekst, sier Cathrin Nylander. Hun er finansdirektør og konstituert konsernsjef.

Kitrons driftsinntekter i første kvartal utgjorde 813 millioner kroner, sammenlignet med 651 millioner i samme kvartal i fjor. Alle markedssektorene vokste betydelig. I absolutt tall var omsetningsveksten i første kvartal i forhold til samme kvartal i fjor spesielt sterk i markedssektoren Industri. Prosentvis økte Offshore/Marine mest.

Ordrebeholdningen endte på 1 466 millioner kroner, mot 1 025 millioner i fjor. Alle markedssektorer unntatt Energi/Telekom økte ordrereserven betydelig. Økende aktivitet blant kunder i olje- og gassbransjen har ført til en særlig sterk etterspørselsvekst i markedssektoren Offshore Marine.

Driftsresultatet i første kvartal (EBIT) var 51,2 millioner kroner, sammenlignet med 38,8 millioner i fjor. EBITDA var 68,6 millioner kroner, mot 53,0 millioner i fjor.

Les også: Sterk utvikling totalt sett

Resultat etter skatt utgjorde 37,5 millioner kroner, mot 26,2 millioner i første kvartal året før. Dette tilsvarer et resultat per aksje på 0,21 kroner, mot 0,15 kroner i fjor.

Netto arbeidskapital økte med 76 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor til 927 millioner kroner. Økningen er hovedsakelig knyttet til en bevisst og midlertidig lageroppbygging for å forhindre leveranseforstyrrelser på grunn av den tidligere rapporterte mangelen på elektroniske komponenter.

Mangel på elektroniske komponenter har vært en løpende utfordring for selskaper innen kontraktproduksjon av elektronikk de seneste kvartalene. Situasjonen forventes å være mindre utfordrende i 2019, og Kitron forventer at en gradvis forbedring i løpet av året vil føre til reduksjon av arbeidskapital, både i absolutte tall og i prosent av driftsinntekter.

Kontantstrøm fra driften var pluss 25,4 millioner kroner, mot minus 19,4 millioner i første kvartal 2018.

Les også: Kitron-kontrakt verd 80 millioner

I første kvartal gjennomførte Kitron oppkjøpet av EMS-divisjonen til API Technologies Corp., og styrket sin posisjon i det amerikanske markedet i vesentlig grad. Kitron konsoliderte den oppkjøpte virksomheten fra og med 15. februar.

Implementering av ny regnskapsstandard IFRS 16 "Leases" Kitron implementerte den nye regnskapsstandarden IFRS 16 "Leases" fra 1. januar 2019. I første kvartal hadde dette liten resultateffekt, men det påvirket visse balanseposter. Se kvartalsrapporten for detaljer.

For 2019 forventer Kitron at driftsinntektene vil øke til mellom 2 900 og 3 200 millioner kroner. Driftsmarginen (EBIT) ventes å være mellom 6,2 og 6,6 prosent. Veksten drives primært av oppkjøpet av EMS divisjonen fra API Technologies Corp. og vekst for kunder innen sektorene Industri og Offshore/Marine. Lønnsomhet drives av tiltak for å redusere kostnader og forbedret effektivitet.

Kilde: Kitron

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094