23948sdkhjf

Ny fiskeforskrift

Nærings- og fiskeridepartementet opplyse at regelverket for kvalitet på fisk nå er endret. Hva slags følger det får for prestisjebåten «Norwegian Gannet» er foreløpig uvisst.

Det er Sysla som melder dette fredag ettermiddag.

Den nye kvalitetsforskriften vil være gyldig umiddelbart, og den er ennå mer tydelig på at såkalt produksjonsfisk skal sorteres og feilrettes før den går ut av Norge. Prestifartøyet «Norwegian Gannet» har vært i hardt vær de siste månedene grunnet at båten henter fisk direkte hos oppdrettsanleggene, og at fisken sorteres om bord i båten før den går direkte til Danmark. Det har skapt en stor uenighet mellom fiskerimyndighetene og rederiet som eier båten.

Stridens kjerne står om såkalt produksjonsfisk. Dette er fisk med synlige sår eller misdannelser. Den nye forskriften skal føre til at slik fisk ikke havner i utlandet, slik at omdømmet til norsk fisk ikke blir forringet.

Til tross for uenigheten mellom fiskemyndighetene og rederiet har «Norwegian Gannet» fraktet oppdrettslaks fra merdene direkte til Danmark, fordi rederiet fikk medhold i en sak i Bergen tingrett.

Administrerende direktør i Hav Line, Carl-Erik Arnesen, sier til Sysla at det fortsatt er uklart hvilke umiddelbare konsekvenser dette vil få for «Norwegian Gannet». Arnesen legger vekt på at rederiet vil ha en nær dialog med departementet om den ny forskriften.

Departementet har på sin side bedt om at saken skal behandles på nytt i tingretten, slik at man kan få lagt fram sitt syn i saken. Når den kommer her, skal fastsettes en av de nærmeste dagene, skriver Sysla.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109