23948sdkhjf

GMC skal bygge om Mongstad

GMC HVAC har vunnet en kontrakt verd 60 millioner kroner med Aker Solutions. Kontrakten går ut på å bygge om en del av Mongstad-anlegget i Hordaland.

Det er Sysla.no som skriver dette. GMC HVAC er et selskap i GMC-konsernet og holder til i Stavanger. En kontrakt på 60 millioner kroner betyr mye for selskapet, som til vanlig produserer ventilasjonsanlegg til oljeindustrien. Det de skal levere til Equinor-anlegget på Mongstad er eksoskanaler til varmegjenvinning, skriver Sysla.no. Oppdraget skal gjennomføres sammen med GMC Marine i samme gruppe, og skal være ferdig til etter sommeren i år.

Det meste av produksjonen knyttet til oppdraget skal skje i Stavanger, men også hos underleverandører i Estland og Polen.

Sysla.no skriver videre at kontrakten som nå er inngått, utgjør en betydelig del av GMC-konsernets virksomhet. I fjor omsatte gruppen for nærmere 600 millioner kroner, og den daglige lederen sier at ikke alt er på kjøl igjen etter oljenedturen. Den rammet for øvrig GMC hardt. På to år ble inntektene halvert – fra 800 millioner i 2014 til 400 millioner i 2016. I 2017 ble imidlertid tallene bedre igjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156