23948sdkhjf

Vurderer å selge fregatt-stål

Forsvaret vil vurdere om stålet fra fregatten KNM «Helge Ingstad» kan selges.

I Forsvarets årsrapport for 2018, som ble lagt fram tirsdag, går det fram at hele redningsoperasjonen anslagsvis kommer til å koste 726 millioner kroner, om lag 80 millioner mer enn det forsvarsministeren redegjorde for Stortinget tidligere i år. Men da var ikke redningsarbeidet ferdig ennå.

Det er NRK som skriver dette tirsdag ettermiddag. Statskanalen skriver også at fregatten nå er 2,2 milliarder kroner mindre verdt enn før ulykken. Da fregatten var ferdig for 10 år siden kostet den 4,3 millarder kroner.

Forsvaret venter fortsatt på den fullstendig rapporten som sier noe om den fullverdige tilstanden til KNM «Helge Ingstad». Den skal etter planen være ferdig i slutten av april, og den vil danne grunnlaget for å om det i det hele tatt er lønnsomt og forsvarlig å sette fregatten i stand og i drift i gjen.

I årsrapporten går det fram at Forsvaret nå vil vurdere om det er mulig å selge deler av stålet på fartøyet. «Det skal også vurderes om deler av fregatten kan benyttes til gjenværende fartøyer, eller om det er mulig å selge stålet», heter det i rapporten.

Under framleggelsen av årsrapporten tirsdag kom det også fram at Norges forsvarsevne er svekket på grunn av at fregatten ikke er i drift og i tjeneste.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157