23948sdkhjf

Gassrørselskap solgt for 12 milliarder

Hitecvision selger gassrørselskapet Capeomega til sveitsisk investeringsselskap.

Dette melder Dagens Næringsliv (SN) tirsdag. Salget av gassrørselskapet Capeomega er et av de største salgene som Hitecvision har foretatt. Gevinsten som følge av salget skal ifølge avisa være på rundt to milliarder kroner.

Ifølge DN får Hitecvision 12 milliarder kroner når selskapet Capeomega til det sveitsiske investeringsselskapet Partners Group. Capeomega skal ifølge flere kilder  være den største uavhengige investoren i norske gassrørselskap.

Gassrørselskapet ble startet opp 2014, og selskapet skulle ha satset på haleproduksjon og fjerning av plattformer. Selskapet skal være et av de som har gjort flest transaksjoner på norsk sokkel de siste årene. Fra null i omsetning første året til fem milliarder kroner i år, har man bygget selskapet raskt opp. I 2015 investerte man om lag 15 milliarder kroner i selskapet.

Men i stedet for haleproduksjon og fjerning av plattformer, har selskapet blitt en stor aktør innen gassrørproduksjon. Selskapet har store eierandeler i Gassled, Polarled og landanlegget Nyhamna.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078