23948sdkhjf

Bygger ny prosessbåt

En ny prosessbåt er under bygging hos Fitjar Mek. Verksted. Båten bygges på oppdrag fra Napier, som igjen har kontrakt med Mowi.

Den nye båten som nå er under oppføring, har fått navnet «Taupiri», og skal bli et søsterfartøy til «Taupo», om var ifølge en pressemelding var det først fartøyet i en ny serie prosessbåter. Den har vært i drift for Salmar en periode. Den nye båten skal avlive, bløgge og frakte laks til slakteri for Mowi i Midt-, Sør- og Nord-Norge.

Dette går fram av en pressemelding.

 «Taupiri» blir i likhet med søsterskipet 43 meter lang og vil laste 300 tonn fisk.

Napier har hatt et langt og godt samarbeid med Mowi helt siden 2004. I 2008 bygget Napier om skipet «Tauranga» fra brønnbåt til prosessbåt. Rederiet har mer enn 10 års erfaring med utvikling av prosessbåt som avliver, bløgger og kjøler ned laksen og transporterer den til slakteriet. Dette viktige utviklingsarbeidet er gjort i tett samarbeid med Mowi og Nofima.

Etter å ha videreutviklet konseptet i 10 år er rederiet nå klar med en hel serie nye prosessbåter, som er skreddersydd for oppgaven. Serien består av prosessbåter i ulike størrelser, fra 15 til 50 meter, og er utviklet av rederiet Napier i samarbeid med skipsdesignerne i Heimli og verftet Fitjar Mek. Verksted.

- Jeg er glad for at det vellykkede samarbeidet med Mowi nå blir utvidet, sier Kjetil Tufteland, daglig leder i Napier AS i meldingen.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.237