23948sdkhjf

Equinor vinner syv leteblokker i Argentina

Equinor vinner syv leteblokker i Argentina  Equinor styrker porteføljen med nye offshore leteblokker i Argentina etter å ha levert syv vinnerbud i den første lisensrunden på argentinsk sokkel.

Det skriver Equinor i en pressemelding onsdag.

Budrunden ble avholdt i Buenos Aires 16. april. Equinor leverte vinnerbudet på fem blokker som operatør og deltok i vinnerbud på en blokk med YPF som operatør og en blokk med Total som operatør.

– Vi er veldig fornøyd med å ha levert konkurransedyktige bud i denne lisensrunden, og å ha styrket leteporteføljen vår med betydelig prospektivt areal. Utfallet av lisensrunden er i tråd med vår letestrategi og gir oss tilgang til nytt areal i stor skala i bassenger med stort ressurspotensial, sier Tim Dodson, Equinors konserndirektør for leting.

– Vi ser fram til å modne disse nye mulighetene og til et godt samarbeid med våre partnere YPF, Argentinas ledende energiselskap, og Total, som allerede har lang erfaring fra offshorevirksomhet i dette havområdet, sier Dodson.

Til sammen 38 blokker ble tilbudt i lisensrunden, som var den første åpne budrunden for arealer på argentinsk sokkel på mer enn 20 år.

Equinor etablerte seg i Argentina i 2017. Selskapet har 50 prosent eierandel i Bajo del Toro-lisensen (YPF er operatør med 50 prosent), og er operatør med 90 prosent eierandel i Bajo del Toro Este-lisensen (Gas y Petróleo del Neuquén er partner med 10  prosent). Equinor har også 50 prosent eierandel i solenergianlegget Guanizul 2A (G2A) i Argentina.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113