23948sdkhjf

Metallco-avklaring etter påske?

Arbeidstilsynet kom med knallhard kritikk av Metallco Aluminium, men det er fortsatt uavklart når statsadvokaten bestemmer seg for tiltale eller ikke. Flere lokale medier melder nå at en avklaring vil være klar etter påske.

Det var i november 2017 at Metallco Aluminium på Eina opplevde en kraftig eksplosjon som tok livet av to ansatte i selskapet. I ettertid har Arbeidstilsynet kommet med kraftig kritikk av bedriften. Tilsynet menete at bedriften hadde undervurdert risikoen for vanndampeksplosjon. Politiet har også foretatt undersøkelser og sendt saken vider til statsadvokaten. Det skjedde i februar. Nå melder flere lokale medier at statsadvokaten ikke rekker å få ferdig en innstilling før påske, men at det trolig vil skje etter høytidsperioden.

I november i fjor startet selskapet opp igjen etter den alvorlig ulykken året før.

Metallco kjøper aluminiumskrap for smelting og støping, og selger til norske og svenske støperier. Ved full drift skal Metallco øke produksjonen fra 15.000 tonn i året til 20.000 tonn, skiver avisen. Bedriften har konsesjon på 30.000 tonn i året.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109