23948sdkhjf

Frifunnet for å ha stjålet bedriftshemmeligheter

Umoe Mandal mente at de to tidligere medarbeiderne hadde stjålet bedriftshemmeligheter da de sluttet i selskapet, og startet opp for seg selv på nytt. Nå er de to frifunnet av tingretten.

Det var i forrige uke at dommen kom etter at deres tidligere arbeidsgiver Umoe Mandal hadde saksøkt dem. De to ble imidlertid frifunnet på alle punkter.

Nere Skomedal og Trygve Halvorsen Espeland hadde jobbet for Umoe, men sluttet i 2015, og startet opp et nytt selskap. Verftet mente at de to hadde tatt med seg bedriftshemmeligheter over i det nye selskapet.

– Selv om vi med oss selv har visst at vi ikke har gjort det vi har vært anklaget for, har disse årene likevel være krevende. Og i retten kan man aldri med sikkerhet si hvilken vei det går, sier de to til Fædrelandsvennen etter at dommen ble kjent.

De to etablerte ESNA AS og lanserte etter en stund sin første båt «Ternen». Den kunne minne mistenkelig mye på Umo Mandals Wave Craft-båt. «Ternen» kunne nemlig ligge stille i vannet med opptil to meter høye bølger.

De to uttaler at de kan forstå at noen ser likheten, men har hele tiden understreket at fartøyet var tegnet fra bunnen av hos ESNA. Den hadde dessuten en forskjeller når det gjaldt skorgform, byggemateriale og maskinoppsett.

Det Umoe Mandal har reagert kraftigst på er den såkalte SES-teknologien. Den innebærer hvordan luftputene på fartøyet er utviklet og får det til å ligge stille. De to som nå er frikjent har hele tiden ment at dette har vært kjent offentlig teknologi i flere år.

Og det gir Kristiansand tingrett medhold i. «Det er ikke tale om utnyttelse av Umoes bedriftshemmelighet (…). Det er kun tale om utnyttelse av offentlig tilgjengelig opplysning om Wave Crafts ytelser», skriver retten i dommen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078