23948sdkhjf

Snart klart for hypermoderne laksefabrikk

Om kort tid er den nye laksefabrikken til Salten Salmon oppe og går. Til å begynne med forventes det at 3500 tonn laks i året skal videreforedles i disse lokalene.

Salten Salmon har bare noen få maskiner igjen å installere før de kan ta i bruk sin nye fabrikk på Rønvikleira i Bodø.

Det skriver Salten Salmon AS i en pressemelding.

– Vi gleder oss veldig til dette står ferdig og kan starte produksjon. Så langt har alt gått knirkefritt med monteringen, sier John Erik Rønning, daglig leder i Salten Salmon.

Tidligere har videreforedlingen av laksen som nå skal produseres blitt gjort i utlandet og dermed er det store verdier som har gått ut av landet. Rønning regner med å produsere opp til 3500 tonn ferdigvarer de første årene. Men potensialet i fabrikken er på sikt langt høyere.

– Vi er jo veldig opptatt å ta over denne delen av næringskjeden. Det å ha kontroll på hele prosessen er viktig for å holde den kvaliteten vi ønsker på en så god råvare, sier Rønning.

Den 1. april rullet de første maskinene inn i lokalet, og bare to uker senere, skal alt stå ferdig. Det innebærer at fabrikkens 20 ansatte snart skal starte produksjon av laksefilet og laks i biter, ferdig til eksport.

– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.

KLARGJØRES: Maskiner klargjøres ved nye anlegget til Salten Salmon i Bodø. FOTO: SALTEN SALMON

En helt ny type teknologi betyr at fjerning av skinn og bein skjer i maskineriet. Det vil også bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.

– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, forteller Rønning.

Kundene ute i verden vil også kunne finne ut når og hvor middagen på tallerkenen har vokst opp.

 

Kilde: Pressemelding fra Salten Salmon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112