23948sdkhjf
Logg inn eller opprett for å lagre artikler
Få tilgang til alt innhold på Metal Supply
Ingen binding eller kortopplysninger kreves
Gjelder kun personlig abonnement.
Kontakt oss for en bedriftsløsning.

Snart klart for hypermoderne laksefabrikk

Om kort tid er den nye laksefabrikken til Salten Salmon oppe og går. Til å begynne med forventes det at 3500 tonn laks i året skal videreforedles i disse lokalene.

Salten Salmon har bare noen få maskiner igjen å installere før de kan ta i bruk sin nye fabrikk på Rønvikleira i Bodø.

Det skriver Salten Salmon AS i en pressemelding.

– Vi gleder oss veldig til dette står ferdig og kan starte produksjon. Så langt har alt gått knirkefritt med monteringen, sier John Erik Rønning, daglig leder i Salten Salmon.

Tidligere har videreforedlingen av laksen som nå skal produseres blitt gjort i utlandet og dermed er det store verdier som har gått ut av landet. Rønning regner med å produsere opp til 3500 tonn ferdigvarer de første årene. Men potensialet i fabrikken er på sikt langt høyere.

– Vi er jo veldig opptatt å ta over denne delen av næringskjeden. Det å ha kontroll på hele prosessen er viktig for å holde den kvaliteten vi ønsker på en så god råvare, sier Rønning.

Den 1. april rullet de første maskinene inn i lokalet, og bare to uker senere, skal alt stå ferdig. Det innebærer at fabrikkens 20 ansatte snart skal starte produksjon av laksefilet og laks i biter, ferdig til eksport.

– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.

KLARGJØRES: Maskiner klargjøres ved nye anlegget til Salten Salmon i Bodø. FOTO: SALTEN SALMON

En helt ny type teknologi betyr at fjerning av skinn og bein skjer i maskineriet. Det vil også bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.

– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, forteller Rønning.

Kundene ute i verden vil også kunne finne ut når og hvor middagen på tallerkenen har vokst opp.

 

Kilde: Pressemelding fra Salten Salmon

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063