23948sdkhjf

Ny hybridferje tok inn vann

Problemene gir seg ikke for Torghatten Nord på ferjestrekningen Halhjem-Sandvikvåg. Lørdag fosset vannet i en av de nye hybridferjene, som kom på plass for bare få uker siden.

Ferjesambandet Halhjem-Sandvikvåg har vært en pine for ferjeselskapet Trollhatten Nord, passasjerene og Statens Vegvesen siden nyttår. Da tok ferjeselskapet over ansvaret for strekningen. Selskapet fikk sambandet på grunn av de nye hybridferjene de skulle ha fått ved årsskiftet. Men kraftige forsinkelser fra verftene i utlandet og ved Vard Brevik førte til at disse ferjene ikke ble satt i drift før for noen bare uker siden. Da hadde det vært en rekke kanselleringer og forsinkelser på ferjestrekningen, fordi Trollhatten Nord hadde måttet bruke reserveferjer med mindre kapasitet og størrelse.

Nå er endelig ferja satt i drfit, men «Færøy» fikk problemer sist lørdag. Det fosset nemlig vann inn i ferja da den lå til kai ved Halhjem i Os kommune. Situasjonen var så dramatisk at mannskapet fikk beskjed om å samle seg i tilfellet ferja fikk slagside. Det er Bergens Tidende (BT) som skriver dette. Også samtlige nødetater og Hovedredningssentralen ble varslet, men heldigvis viste det seg «bare» å være lekkasje på et rør som var årsaken til lekkasjen. Krenging ble unngått fordi ferjemannskapet på åtte fikk i gang pumpene. Litt senere på morgenen ble det meldt om at situasjonen var under kontroll.

 Ifølge ferjeselskapets administrerende direktør sier det ikke noe som tyder på at det er noe feil på ferja etter lekkasjen, bortsett fra at de mener det kan være snakk om en dårlig festet plugg. Det opplyses om at de andre ferjene også skal sjekkes etter lekkasjen. Uhellet førte til forsinkelser utover lørdag formiddag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078