23948sdkhjf

Logistikkprodusent fikk redusert straff

En tidligere logistikkprodusent hos fiskeforprodusenten Ewos, fikk redusert straff da saken var ferdig behandlet i Frostating lagmannsrett.

Det var i januar i fjor at Økokrim tok ut tiltale mot tre menn. De skal ha begått korrupsjon. Logistikkprodusenten skulle ifølge tiltalen ha krevd eller mottatt bestikkelser på nærmere 2,7 millioner kroner fra forskjellige leverandører. De to andre skulle ha gitt bestikkelser på henholdsvis en og to millioner kroner.

I tingretten i april i fjor ble logistikkprodusenten dømt til fire års fengsel og en inndraging på 1,5 millioner kroner. Nå melder NTB at han har fått redusert straffen, etter at han anket dommen i tingretten. Frostating lagmannsrett  har nå avsagt ny dom, og mannen fikk nå to og et halvt års fengelse og får inndratt utbyttet med 895.126 kroner.

Ifølge dommen er logistikkprodusenten dømt for tre tilfeller av grov korrupsjon og ett tilfelle av simpel korrupsjon. Han skal ha mottatt vel 1,22 millioner kroner, men er frifunnet for ett tilfelle av grov korrupsjon og for grov økonomisk utroskap.

Den andre involverte mannen fikk redusert straffen fra tre og et halvt år og fire måneder fengsel til ett år og fire måneder.Han ble frifunnet for grov økonomisk utroskap og hvitvasking fra egne straffbare handlinger.

Den tredje personen ble frifunnet av lagmannsretten for to tilfeller av korrupsjon.

Dommen er ikke rettskraftig.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079