23948sdkhjf

Vil granske overtidsjobben på fregatten

Ap og Sp vil ha en uavhengig gransking av overtidsbruken ved klargjøringen av KNM «Helge Ingstad».

Det skriver Bergens Tidende (BT) fredag etter at avisa torsdag avslørte at innleide polske arbeidere har jobbet langt mer enn det som er lovlig i forhold til arbeidsmiljøloven i forbindelse med rehabiliteringen av fregatten. De to opposisjonspartiene mener bruddene på arbeidstidsbestemmelsene er så alvorlige at det kreves en uavhengig gransking.

Avsløringene torsdag viste at arbeiderne hadde jobbet opptil 77 timers arbeidsuke – mot lovlig 55 timer. De hadde også lange dagøkter – langt over det som er lovlig. Bakgrunnen for dette er trolig at Forsvaret har ønsket å få KNM «Helge Ingstad» på vannet igjen innen seks uker etter at den ble hevet og bragt til Haakonsvern.

Forsvarskomiteen har også sagt at de ønsker en gransking av bergings- og hevingsarbeidet av fregatten. Ifølge forsvarsministeren har dette arbeidet kostet om lag 640 millioner kroner, og Forsvarskomiteen på Stortinget mener det er riktig å få belyst om det ble gjort nok i startfasen for å sikre at fregatten ikke skulle synke – slik den faktisk gjorde tre dager etter kollisjonen med tanskipet «Sola» TS.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095