23948sdkhjf

Vinner ny Ulstein-ordre for cruiseskip

Cruiseskipet skal ta passasjerer på bærekraftige og sikre utforskningstokt til fjerne, arktiske strøk. Søsterskipet Lindblad Expeditions National Geographic Endurance, er allerede under bygging ved Ulstein verft, og utrustes med tilsvarende ABB-løsninger. Det nye søsterskipet vil romme 126 passasjerer i 69 luksuslugarer, og blir en del av Lindblad-flåten høsten 2021.

Skipene har den høyeste is-klassifiseringen (PC5 Category A) som benyttes for spesialbygde passasjerfartøy. De er designet for å tilfredsstille alle behov i arktiske strøk og sikre høyeste nivå av komfort og sikkerhet.

ABB leverer en komplett kraft-, distribusjons- og automatiseringsløsning, integrert via styringssystemet ABB AbilityTM System 800xA, samt to 3,5 megawatt (MW) elektriske Azipod® DO fremdriftsenheter. Systemene skal kobles til ABB AbilityTM samhandlingssentre, for fjernovervåkning av skipssystemene og døgnkontinuerlig eksperthjelp.

- Vi er glade for å fortsette samarbeidet med ABB for andreutgaven av dette svært innovative, arktiske skipet, sier Nikolaos G. Doulis, senior visepresident for nybygg hos Lindblad Expeditions. – Passasjersikkerhet og komfort er det aller viktigste for enhver cruiseoperatør. Det er derfor kritisk at våre leverandører kan vise til reell driftspålitelighet og tilby kontinuerlig støtte via oppkobling til land, spesielt siden skipene seiler til fjerntliggende strøk og islagte hav.

ABB er den eneste som tilbyr 360 graders roterbare elektriske fremdriftsenheter med høy nok is-klassifisering til å møte eierens krav. Azipod® er et girløst fremdriftssystem med integrert elmotor, enheten sitter på utsiden av skroget. Løsningen har blitt en industristandard for cruisesegmentet og reduserer drivstofforbruket med opptil 15 prosent sammenlignet med tradisjonelle akselbaserte fremdriftssystemer.

- Vi finjusterer kontinuerlig våre automatiserings-, fremdrifts- og digitaliseringsløsninger for utvalgte markedssegment, sier Juha Koskela, administrerende direktør for ABBs forretningsområde for marine og havner. - Vi gleder oss over å fortsette samarbeidet med Lindblad og til å levere manøvrerbarhet og komfort i islagte farvann, ved hjelp av Azipod DO og ABBs visjon om elektriske, digitale og oppkoblede skip. ABBs support døgnet rundt er spesielt aktuell i arktiske strøk.

I tillegg til å redusere risikoen for hendelser til et minimum, har ABB estimert at fjerndiagnostikk og prediktive vedlikeholdstjenester kan redusere reparasjonskostnader og vedlikehold opptil 50 prosent, mens skipsbesøk av teknisk servicepersonell kan kuttes med så mye som 70 prosent.

 

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.128