23948sdkhjf

Oppdaget avvik på verft

28. mars i år var Fylkesmannen på befaring på Vard Langsten-verftet. Da ble det avdekket uforsvarlig lagring av farlig avfall og forsøpling av vannet i nærheten av verftet.

Det var ifølge Vestnes Avis to representanter fra Fylkesmannen som kom på uventet inspeksjon ved Vard Gruppens avdeling på Langsten. Verftet har de senere dagene vært gjenstand for medieomtale grunnet et lungebetennelse-utbrudd. Men det var ikke dette Fylkesmannens representanter var opptatt av.

På tomta avdekket nemlig de to uforsvarlig lagring av farlig avfall i tillegg til marin forsøpling. Det ble det også funnet utdatert miljørisikovurdering og manglende måleprogram for støy, ifølge avisa. Nå har verftet fått frist på seg til å rette opp avvikene til innen 1. juli i år. Vard Langsten opplyser at de vil sette i verk tiltak straks for å forbedre situasjonen.

Fylkesmannens representanter hadde flere punkter på tapetet da de ankom verftet for et par uker siden. Det de fant var farlig avfall utenfor en hall, som til vanlig er oppbevaringsplass for slikt farlig avfall. Men denne er blitt for liten, slik at man har lagret det farlige avfallet utendørs i stedet. Inspektørene frykter at en eventuell lekkasje skal føre til at innholdet renner ut i sjøen.

I tillegg ble det altså oppdaget større mengder avfall utenom avfallscontainerne. I rapporten skriver inspektørene at slikt avfall har lett for å forsvinne ut i naturen.

«Marin forsøpling er et stort globalt problem, og dersom vi skal klare å rydde opp i den marine forsøplingen må vi strupe kildene. Hvilke holdninger vi har til naturen, i tillegg til hvilke rutiner og infrastruktur som finnes på verftet, er veldig viktig for å lykkes i dette arbeidet», heter det i rapporten fra Fylkesmannen.
          

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109